Karizmatikus Imaközösség

Közösségünk 2005 őszén indult itt Albertfalván, a Szentlélek indítására. Többen, több felől érkeztünk. Előzőleg éveken át jártunk más karizmatikus közösségekbe, különböző programokra.

Megéltük azt, amit Jézus mondott Nikodémusnak: „Aki nem születik ujjá vízből és (Szent)lélekből, nem mehet be Isten országába. Ami testből születik az test, de ami Lélekből születik, az lélek…a szél ott fúj, ahol akar.”

A Katolikus Karizmatikus Megújuláshoz tartozunk. Karizmáinkkal, amit a Szentlélektől kaptunk, a keresztény közösséget kívánjuk szolgálni, az Atya dicsőségére. Meglehetősen rögös utat jártunk be idáig. Jézus próbára tette a hűségünket. Ahogy egyikünk megfogalmazta, „hűségesek maradtunk a semmiben, a kicsiben”.

Havonta, egy adott napon jövünk össze imádkozni. Közösségi összejövetelünk zárt. Ezen az imaalkalmon, csak az vehet részt, aki részesült a „Lélek keresztségben”, és átadta életét Jézusnak. Minden karizmatikus közösségnek van ilyen imaalkalma. Itt jegyzem meg, hogy aki ezeknek a feltételeknek megfelel, az bejöhet erre az imaalkalomra!!! A nyitott programokra természetesen, mindenkit szeretettel várunk. Ilyenek pl. dicsőítés, Szentlélek várás, szentségimádás, közbenjáró imaalkalom stb.

Közbenjáró imádság

A karizmáinkat azért kaptuk, hogy azzal az egész Egyházat szolgáljuk. A közbenjárás karizmáját „az Úr kegyelmi ajándékaként árasztotta ki ránk”.

Ennek megfelelően imaszolgálatot kezdtünk az utóbbi években, ami egyre eredményesebb, és gyümölcsözőbb. Dicsőség az Úrnak! Bárki kérhet imát tőlünk. Személyesen, vagy a direkt erre a célra létrehozott: alfa.imaszandek(at)gmail.com email címen. A szándékokat, természetesen, igen bizalmasan kezeljük.

  • Minden hónap 1. péntekén 19-20 óra között mindenki számára nyitott szentségimádást tartunk a templomban.
  • Minden hónap harmadik csütörtökén 19:30-tól 21:00-ig mindenki számára nyitott közösségi összejövetelt tartunk a Közösségi Házban.