1. Jövő hét vasárnap országszerte a Karitász javára gyűjtünk és perselyadományainkat az egyházmegye központjába továbbítjuk. Nagylelkűen adakozzunk!
  2. Hétfőn este 7-től felnőtt hittant tartunk a Közösségi Házban.
  3. Kedden este 6-tól Alfa Forrás közösségi alkalom lesz a Közösségi Házban.
  4. Csütörtökön este 7-től a katekumenek hittana lesz, majd fél 8-tól, a Karizmatikus közösség mindenki számára nyitott, imaszolgálattal egybekötött összejövetelt tart, a Közösségi Házban. Mindenkit szeretettel várunk!
  5. Advent előtt, szombati napokon, tehát november 19-én és 26-án Kreatív Kuckó műhely lesz, ahol az adventi koszorú készítés mellett még sok egyéb ajándék készítési lehetőséggel is várjuk a kicsiket és nagyokat. Nem csak családokat, hanem egyedülállókat is szeretettel várunk! A koszorú készítéshez előre kell regisztrálni, hogy a szervezők az alapanyagot biztosítani tudják. (Honlapon fent van a link, az Alfa híreken, a facebook család csoportban is.) Aki regisztrál annak tudunk eszközöket biztosítani. Akik a kreatív ajándék készítésben elfáradtak, azoknak lehetőséget biztosítunk a "beszélgető szobában" egy kis elvonulásra és teázásra. Lesz "ADOK ‑ VESZEK piactér", a közösségi nagyterem egy részében. Ehhez várunk olyan felajánlásokat, amik az asztalra kitehetők, mint például: apróbb gyerekjátékok, megunt ékszerek, dísztárgyak. A felajánlott portékákból befolyt adományokat a további kézműves Kreatív Kuckó foglalkozásokba forgatjuk vissza. Most pénteken 16.00-tól 19.00 óráig lehet beadni a Közösségi Házba a felajánlott holmikat. A felmerülő kérdésekkel keressétek Riszterer Zsuzsit.
  6. Szombaton ½ 10-től Oratórium lesz a gyerekek számára a Közösségi Házban.
  7. Az idén adventben újraindítjuk a Szentcsalád-járás imaláncát. Családok viszik egymáshoz a Szentcsalád képét és imádságukkal kifejezik a nyitott befogadó lelkületet. Egy család két estét tölt el a Szentcsaláddal: egyik este befogadja otthonába, másik este továbbviszi a következő családhoz. A jelentkezési táblázatba az első este időpontját kell rögzíteni, így lesz látható, hogy ki hozza, illetve kihez kell elvinni a szent csomagot. Várjuk jelentkezéseteket a sekrestyében!
  8. Folyamatosan várjuk az általános iskolás gyerekek jelentkezését a hittan táborba, amely 2023. július 31. és augusztus 03. között lesz Horányban.
  9. A megnövekedett rezsiköltségek, valamint a januártól várható drasztikus áremelkedés miatt a Közösségi Ház és templom üzemeltetéséhez napelemes rendszer kiépítése mellett döntöttük. A rendszer várhatóan a teljes villanyszámlánkat lefedné, ami a pillanatnyi árak mellett éves szinten 1,5-2 millió forint között van. A jövő évtől elképzelhető, hogy ennek 2-3 szorosára emelkedik ez a szám, így az új rendszerrel éves szinten 5‑6 millió forintot spórolnánk meg. A napelemes teljes rendszer kiépítésének költsége a jelenlegi árak mellett bruttó 10 millió forint. Ebből 8 millió áll rendelkezésre a plébánia számláján. A fennmaradó összeghez célgyűjtésre kaptunk engedélyt. Kérünk benneteket, hogy adakozzatok e célra! Az adományokat a sekrestyében és az irodában lehet befizetni, valamint a Plébánia CIB Banknál vezetett bankszámlájára is lehet utalni (11102106-19819442-36000001). A számlaszám megtalálható a honlapunkon is. A közleménybe a "Napelem" szót mindenképp írjátok bele!
  10. Szeretettel hívunk minden felnőttet, illetve középiskolás korú gyermeket is szüleivel együtt a november 25-én, pénteken tartandó zenés-táncos együttlétünkre, a Katalin bálra, mely 8 órakor kezdődik és egészen éjfélig tart. Részletek a plakátokon találhatók. Jegyek már vásárolhatók a szentmisék után, illetve az irodában, de a helyszínen is kaphatóak lesznek. A jegyek árából befolyt bevételt szintén a Templom és a Közösségi ház napelemes rendszerének kiépítésére szeretnénk fordítani.
    Örülnénk, ha minél több kisgyermekes szülő is el tudna jönni, de tudjuk, hogy nekik nem egyszerű megoldani a gyermekfelügyeletet. Épp ezért keressük azokat a fiatalokat és időseket is, akik az alkalom idejére gyerekvigyázást tudnának vállalni. Kérjük, hogy a sekrestyében jelentkezzenek név és telefonszám megadásával!