A járványhelyzetre való tekintettel Bíboros főpásztorunk legújabb rendelkezése értelmében a nagyheti szertartásokon a tavalyi évhez hasonlóan online közvetítés útján vehetünk részt. Ennek megfelelően a nagyhéten az alábbiak szerint alakul templomunk nyitva tartása és a közvetített liturgiák rendje:

Templomunk a hét első felében, hétfőn, kedden, szerdán, valamint nagycsütörtökön továbbra is reggel 1/2 8-tól este 1/2 6-ig nyitva lesz, valamint a szentmiséket online közvetítjük este 6 órától a megszokott módon.
Nagycsütörtökön délelőtt az olajszentelési szentmisét a Főpásztor zárt ajtók mögött csupán az asszisztencia részvételével tartja meg a Szent István Bazilikában, melyet élőben közvetítenek az Apostol TV, a Mária Rádió, illetve a Főegyházmegye facebook oldalán. A Nagycsütörtöki utolsó vacsorára emlékező szentmisét a kelenvölgyi templomból közvetítjük a szokott módon este 6 órától.

Nagypénteken reggel 1/2 8-tól ismét kinyitjuk a templomot egészen 1/2 12-ig. 12 órakor az albertfalvi templomból online keresztutat közvetítünk, majd közvetlenül utána elkezdjük az Úr szenvedését megelevenítő szertartást. Délután 3-tól ismét kinyitjuk a templomot egészen este 1/2 6 óráig. Ne feledkezzünk el arról, hogy nagypéntek szigorú böjti nap! 14 éves kortól ezen a napon hústilalom van. Továbbá a felnőtt katolikus ember, a 18-60 év közöttiek, legfeljebb háromszor étkeznek hús nélküli ételből, és csak egyszer lakhatnak jól. Ez alól fel vagyunk mentve, ha egészségügyi okokból nem mellőzhetjük a húst, vagy ha közétkeztetésben veszünk részt.

Nagyszombaton az Úr egész nap a sírban pihen. Reggel 1/2 8-tól egészen este 1/2 6-ig kinyitjuk a templomot, a nap folyamán betérhetünk egy csöndes imára. Este 9-től pedig online úton bekapcsolódhatunk otthonról az albertfalvi templomból közvetített vigília szentmisébe, mely a szentszéki rendelkezés értelmében a tűzszentelés szertartását mellőzve a húsvéti gyertya meggyújtásával és az öröménekkel veszi kezdetét. A fényliturgia otthoni megüléséhez mindenki készítsen elő gyertyát!

Húsvétvasárnap reggel1/2 8-tól kinyitjuk a templomot egészen este 1/2 6-ig. A kelenvölgyi templomból közvetítjük a délelőtti 10 órás szentmisét. A helyzetre való tekintettel értelemszerűen az ünnepi feltámadási körmenet elmarad.

Húsvéthétfőn reggel 1/2 8-tól nyitjuk a templomot és reggel 10-órától lesz a szentmise közvetítése Albertfalváról. A hét többi napjain ismét este 6 órától lesznek a zárt ajtó mögötti szentmisék, és a templom nyitvatartási rendje is a megszokott, ünnep előtti időszak szerinti lesz.

Nagyhéten az iroda csak kedden délelőtt 9-től 11-ig van nyitva.

Telefonon irodaidőben kérhetünk miseszándékot, és az erre szánt adományokat utalással vagy megbeszélés alapján másképpen is rendezni tudjuk. Egyházközségünknek szánt perselyadományaitokat többnyire átutalással tudjuk csak fogadni. Közösségünkért érzett felelősségetekre apellálva tisztelettel kérünk Benneteket, ne feledkezzetek meg anyagilag támogatni templomunkat! Hálásan köszönjük, hogy sokan meghallottátok a kérő szót, és nagylelkűen adományoztatok már átutalással a plébániai számlára. Az Úr áldjon meg Titeket nagylelkűségetekért!

A plébánia számla adatai:
Kedvezményezett: Budapest-Albertfalvi Szent Mihály Plébánia
számlaszám: 11102106 - 19819442 - 36000001.
Kérjük, írjátok oda a megjegyzés rovatba, hogy az adomány milyen célra szól: pl. persely, egyházi hozzájárulás, szentmise + pontos dátum.

A héten nagyhétfőn reggel 1/2 8-tól, valamint egy külön időpontban nagykedden is délután 1/2 5-től 1/2 6-ig igyekszünk a templom előtt sétálva gyónási lehetőséget biztosítani. Kérjük, hogy szigorúan a bűnök felsorolására szorítkozzunk! A gyónás alatt is ügyeljünk a 1,5 méteres távolságra! A szombat esti gyóntatás a kijárási tilalomra való tekintettel elmarad. Ezen felül szabad telefonon egyeztetett időben is jönni. Igyekezzünk a megadott időkben elvégezni szentgyónásunkat, mert a szent három nap alatt erre már nem lesz kifejezetten lehetőség!