1. Mától egy héten át jövő vasárnapig tart a karitász idei nagyböjti élelmiszergyűjtése. Kérjük, hogy tartós élelmiszer adományaitokat hozzátok előre és tegyétek le az erre kijelölt helyre!
  2. Szerdán, csütörtökön és pénteken a húsvéti készület jegyében a 18 órás mise keretén belül nagyböjti szentbeszédeket tart Fülöp Ákos atya, melyre mindenkit szeretettel hívunk és várunk! Készüljünk együtt az ünnepre!
  3. Mint már hirdettük, értelemszerűen a péntek reggeli 7-es szentmise este 6-ra tevődik át. A közös esti keresztút és az ifjúsági esti szentségimádás elmarad!
  4. Még lehet jelentkezni a házaspárok leányfalui lelkigyakorlatára, melyet máj. 15. és 17. között tart majd a ferences Didák testvér. A lelkigyakorlat költsége fejenként 17 ezer Ft körülvárható. Jelentkezni március 31-ig a hazaslelkigyakorlat.alfa(at)gmail.com e-mail címen lehet. Hasonlóképpen várjuk a júl. 6-9-ig tartandó kemencei hittantáborra a gyerekek jelentkezését is! Jelentkezési lapot a hátsó asztalról vihetünk!
  5. Közöljük a testvérekkel, hogy a koronavírus miatt hozott, létszámot korlátozó rendelkezésekkel kapcsolatban a kormány tájékoztatta egyházunkat, miszerint ez a korlátozás a templomi liturgikus eseményekre egyenlőre nem vonatkozik. Mindezek mellett, mivel az idősebb testvérekre, a 60 év felettiekre, valamint a súlyos és krónikus betegségben szenvedőkre különös veszélyt jelent a vírusfertőzés, ők jogosan félnek attól, hogy részt vegyenek közösségi liturgikus alkalmakon. Az Egyházi Törvénykönyv előírásai szerint a megyéspüspök ha úgy ítéli, felmentést adhat a vasárnapi szentmisén való részvétel kötelezettsége alól. Ezt a felmentést – a veszélyes fertőzés elkerülésének céljából – Erdő Péter bíboros úr a területére nézve megadja. Ezúton tudatjuk idősebb testvéreinkkel, akik nem mernek a járvány idején templomba menni, hogy ezzel nem követnek el bűnt! De ettől még az Úr napjának megszentelése ugyanúgy parancs számukra: próbáljanak többet imádkozni, s rádión, vagy TV-n keresztül szentmise közvetítésbe bekapcsolódni. Ebben az időszakban el kell hagyjuk továbbá a plébániai hittanokat és katekéziseket is, s minden közösségi összejövetelt! Egyéni szentségimádásra és imádságra viszont napközben is nyitott templommal biztosítunk lehetőséget! Ezzel együtt a szokott időpontokban megtartjuk a szentmiséket. Javasolják továbbá, hogy inkább a misék számát próbáljuk növelni, hogy elkerülhessük a nagyobb tömegben való csoportosulást. Ezért jövő vasárnaptól a vészhelyzet visszavonásáig délután 1/2 5-kor is tartunk szentmisét a Krisztus Légiós atyák segítségével. Nyomatékosan kérem a 10-es és esti 6 órás szentmisére járókat, hogy legyenek szívesek többen önmagunk és mások egészsége érdekében inkább erre a szentmisére jönni. Mindezek mellett bizonyos elővigyázatosság szükséges. A kitett plakátokon olvasható a Püspöki Kar rendelkezése a kézbeáldozásról, a kézfogás és a szenteltvíz használatának ideiglenes eltörléséről, a szükséges higiéniai előírások betartásáról. A szombati templomtakarítóknak köszönhetően pedig komolyabb fertőtlenítést végzünk majd a templomban (a padokon, nyílászáró kilincseken), ezért arra hívjuk a fertőzés által jobban veszélyeztetett idősebb korosztályt, hogy ha tudnak, inkább a szombat esti misére jöjjenek! A szentmisék alatt pedig igyekszünk nyitva tartani az oldalajtót és az egyik hátsó ajtót, hogy ne kelljen a sokak által megérintett kilincset használni. Kérem, hogy élő hitünkbe kapaszkodva, józan és pánikmenetes lelkülettel fogadjuk és tegyük meg ezen rendelkezéseket!
  6. Tekintettel arra, hogy hétfőtől bezárnak az iskolák és digitális távoktatásra készül fel az ország, a szentmiséken kívül mi sem tartunk hétfőtől a plébánián, hittantermekben, illetve a templomban semmilyen közösségi programot, kiscsoportos alkalmakat. Igyekszünk mi is inkább esetleges internet kapcsolat útján tovább folytatni a hitoktatást, illetve a közösségépítést. A megszokott szentségimádást is megszüntetjük, az aktuális rendelkezéseknek engedelmeskedve, komoly átgondolás után, a Lelkiőrség határozatlan idejű felfüggesztése mellett döntöttünk. Amint lehetőség nyílik a folytatásra felvesszük mindenkivel a kapcsolatot újra.