1. Október a Szűzanya hónapja , ezért minden esti mise előtt ½ órával együtt imádkozzuk a rózsafüzért.
  2. Szerdán az esti 7-es szentmisére várjuk plébániánk közösségeit, hogy a havonta tartandó közösségek miséjé n együtt imádkozzunk. Elsőként az Apaklub tagjai vállalták a szolgálatot. Kérem a közösségek vezetőit, hogy lelkesen hívják meg tagjaikat erre az alkalomra! A szerda délutáni ovis hittan e héten elmarad , csak jövő hét szerdától indul. Szerdán 5 órától újra lesz közösségépítő találkozás a 2019-ben elsőáldozottak számára. Találkozás a Don Bosco Iskola aulájában.
  3. Péntekenelsőpéntek lesz, ne feledkezzünk meg az engesztelésről! Este ½ 9-től pedig a házaspárok hittana lesz a plébánián. Szeretettel hívjuk és várjuk azokat a házaspárokat is, akik szeretnének ugyan egy kisebb családcsoporthoz kapcsolódni, de még nincs ilyen közösségük. Szándékunk, hogy az új párokból esetleges új csoportok alakulhassanak.
  4. Szombatonelsőszombat révén reggel 7-koris lesz szentmise. Az esti szentmise előtt ½ 6-tól együtt imádkozzuk a templomban a rózsafüzért. Ezen a napon van templomunk felszentelésé nek évfordulója, mely számunkra főünnep. Ezért a szombat esti 6-os szentmise kivételesen nem lesz érvényes vasárnapra, mivel azt is a főünnepről kell vennünk. Akik erre az előesti misére szoktak jönni, azok másnap, vasárnap folyamán is el kell menjenek egy szentmisére. Még ezen a szombaton az animátorok egy játékokkal egybekötött kirándulást szerveznek a gyerekek számára. Találkozó reggel 9-kor a templom előtt, visszaérkezés ugyanide délután 3-ra. Rossz idő esetén délig az alsó hittanteremben lesz program.
  5. Jövő vasárnap a 10-es szentmisén ministránsavatást tartunk. Az elsővasárnapi szentségimádást jövő héten délután 5 órakor tartjuk.
  6. Hálásan köszönjük Bodóné Szörfi Rozália felajánlását, hogy megfinanszírozta vetítővásznunk cseréjét egy új motoros vászonra, amit mostanra felszereltünk. Amikor a vászon nincs használatban, egy gombnyomással felhúzható, így nem takarja ki a szentély jelentős részét, és a vászon mögötti feszület is látható. Isten fizesse meg nagylelkűségét!
  7. Két hét múlva, okt. 13-án vasárnap reggel 7 és este 8 óra között adománygyűjtést szervezünk templomunk alsó hittantermében. A gyűjtés keretében jó állapotú gyermek és felnőtt ruhát, cipőt, hiánytalan játékokat gyűjtünk. Az adományokat a Békés megyei Sarkadra szállítjuk, ahol a helyi karitászcsoport fogja Karácsony előtt szétosztani a környékbeli rászorulók között. A megadott időn kívül érkező adományokat nem tudjuk átvenni, és kérem, ne tegyük le az ajtó elé sem!
  8. Megjelent plébániai újság unk búcsúi száma. Vigyünk belőle családonként egy-egy példánnyal!
  9. Közösségi Házunkért várjuk e hónapban is felajánlásaitokat!