Albertfalvi Animátorok

Történetünk:

2007-ben pár lelkes albertfalvi fiatal ellátogatott az Óbudai Szalézi Oratóriumba és úgy gondolták, jó lenne egy ilyen fiatal közösséget alakítani Albertfalván is. Rövid időn belül meg is alapult az albertfalvi animátor-közösség. Hetente péntekenként oratóriumot szerveztünk a Don Bosco iskolában, ahol játékokkal, focival, kézműves foglalkozással vártuk a gyerekeket. A délután közös imával, énekléssel és egy vidám előadással kezdődött, és utána indult a kötetlen játék. Azelőtt is volt oratórium, a már elhunyt Labundy Gábor (szalézi munkatárs) focizott a gyerekekkel, illetve ugyancsak kézműves foglalkozásra volt lehetőség, és egy kis zsíros kenyérrel vendégelték meg az ifjúságot a szalézi munkatársak. A kezdeti animátor csapatból néhány név, akik aktívan részt vettek az oratóriumokon: Kiss Kinga, Wappler Kati és Anna, Varga Zsófi, Pongor Soma, Fejes Csaba és Miki, Bató Laci. Év közben egy-két kirándulást is szerveztünk, illetve karácsonyi gyerekvigyázó és farsangi mulatság színesítette az éves programot.

2008-ban - történetünk folyamán először - mi animátorok vállaltuk el a Csillagtábor megszervezését, amit addig Mónika néni és néhány szalézi munkatárs szervezett. Ekkor nagyjából 25 résztvevője volt a programnak. Azóta minden évben augusztus utolsó hetében az animátorok szervezik a Csillagtábort, melynek legutóbb közel 90 résztvevője volt. Minden évben van valamilyen kerettörténete a tábornak. A témához kapcsolódóan mindig van egy kulcsfigura is, akin keresztül a gyerekek megismerhetik az adott témát.

Pár éve újraindultak az oratóriumok is az iskola életében, melyet év közben minden első vagy második pénteken tartunk a Don Bosco Iskolában.

Az idei évtől pedig a plébánián is tartunk oratóriumokat minden hónap 4. szombatján 9:30-tól 12:00-ig.

Találkozhatsz velünk az Oratóriumokon, a Vidámság Napján, Csillagtáborban és különböző plébániai és iskolai programokon.

Ismersz minket? Ha nem, itt az ideje, hogy megismerj;)

Az Albertfalvi Szalézi Oratóriumról

Biztos hallottál már Te is a Szalézi Oratóriumról. Ha még nem, itt az ideje!

Az oratóriumokat mi, az Albertfalvi Animátorok szervezzük. Hogy mi kik vagyunk? Olyan fiatalok, akik szeretnek a gyerekekkel foglalkozni és vidáman együtt lenni, játszani és focizni, kézműveskedni és énekelni, mindezeket Don Bosco szellemiségében. Ezeknek a tevékenységeknek ad otthont az oratórium, melynek keretein belül lehetőséged van az átlagosnál tartalmasabban tölteni a napodat.

Várunk téged is!

Kapcsolat:

alfanimators(at)gmail.com